Deionize Saf Su Arıtma Cihazları deiyonizer

7 Ağustos 2010 Cumartesi


Deionize Saf Su Arıtma Cihazları:
 
Deionize Saf Su Arıtma CihazlarıÜrünlerin son yıkamalarının demineralize / deiyonize su ile yapılması ürünün kalitesi açısından gerekli olan bir yöntemdir. Ham suyla yıkanan ürünlerin yüzeylerinde yıkama sonrası bir miktar su kalır. Bu suların zamanla buharlaşması sonucunda ham suyun içerisinde bulunan tuzlar ürünün yüzeyine yapışırlar. Ürün üzerinde oluşan bu tuz lekeleri satışa sunulacak mal üzerinde olumsuz bir etki yapacağı gibi, aynı zamanda boyama ve benzeri işlemlere tabi tutulacak yüzeylerin boya kalitelerinin düşük olmasına ve buna bağlı olarak da ürünün genel kalitesinin bozulmasına sebep olurlar. Bu sebeplerden dolayı yüksek ürün kalitesini hedefleyen firmaların iyonlardan arındırılmış sularla çalışmaları en uygun yöntem olarak bilinmektedir.

Deiyonize su arıtma cihazında, arıtılacak olan su önce katyonik reçine yatağından geçirilerek pozitif iyonlar hidrojen(H+) ile, daha sonra anyonik reçine yatağından geçirilerek negatif iyonlar hidroksit(OH-) iyonları ile yer değiştirilir. Çıkış suyunda kalan (H+) ile (OH-) birleşerek suya dönüşür. Böylece saf su oluşur.

İyon değiştirme, bir iyonun başka bir iyonla yer değiştirmesidir. Reçineler Katyon değiştirici reçine ve Anyon değiştirici reçine veya bunların kombinasyonu(MIXBED) olabilirler. Katyon değiştirme , pozitif bir iyonun diğer bir pozitif iyonla yer değiştirmesi olup, tabii sularda katyonlar, Ca++, Mg++, Na+, H+, Fe++ ve Mn++ gibi maddelerdir.Anyon değiştirme ; negatif bir iyonun yani anyonun, diğer bir negatif iyonla yer değiştirmesi olup, tabii sularda anyonlar genel olarak Cl , SO4 , NO3 gibi maddelerdir.

Reçineli katyon değiştiriciler, sülfonatlarla çevrilmiş polistrenlerin sentetik organik polimerlerdir. Bunlar daneli ve boncuğa benzer şekilde imal edilirler. Kimyasal formülleri Na2R ve H2R ile gösterilir. Na2R sodyum devresindeki işletmeye göre bir iyon değiştiricidir. H2R ise hidrojen devresindeki işletmeye göre bir iyon değiştiricidir. Sodyum devresinde rejenerasyon ( yani reçinelerin yenilenmesi ) NaCl ile, hidrojen devresinde iyon değiştiricilerin H2R' nin yenilenmesi asitle yapılmaktadır.  Deionizasyon işlemi sonucunda çıkan suyun pH değeri 2-4 arasıdır.

Deiyonizasyon arıtım ünitelerinin en karmaşık ve tehlikeli olan kısımlarından olduğu için bu konuda mutlaka teknik destek alınız. Fiyatlandırma ve ayrıntılı bilgi için uzman personelimizle irtibata geçmenizi rica ederiz.



FAYDASI :
  1. İmalatta kullanılan suyun içinde bulunan tüm maddeleri alarak, standart bozukluklarını, lekeleri, kalıp hatalarını engeller.
  2. Kolayca çok yüksek kalitede saf su imal eder.
  3. Oldukça sessiz çalışır.
  4. İşletme maliyeti düşüktür.
TANIMI:         Su içinde artı  ve eksi yüklü iyonlar bulunur. Bu iyonların sudan alınmasına deiyonizasyon yada demineralizasyon denir. Sentetik reçineli tüplerden geçirilen ham su, reçinelerin özelliğinden dolayı iyonlarını bırakır.

KULLANIM ALANLARI:
Kimya, Tekstil, Medikal, Cam, Elektronik, Enerji Santralleri, Vb.

İLGİLİ ÜRÜNLER: Reçine, Asit, Kostik, Filtre, Reverse Osmosis
STANDART ÖZELLİKLER
İletkenlik Başarımı                              : 0-5 ms
Rejenarasyon Tetikleme Modu             : İletlenlik
Çark Tipi                                            : Geri Yıkama Tasarrufu Sağlayan Akış Ayarlayıcılı
İşletme Basıncı                                   : 2-7 Bar
Basınç Kaybı                                      : 0,5 Bar
Çalışma Sıcaklığı                                : 8-42 C
Kimyasal Kabı Emniyeti                       : Kapak+Drenaj
Dağıtım  Sistemi                                 : Izgara Difüzör
Gövde                                               : İç Gövde Polietilen, Dış Sıkı Sarım Süper Fiberglas
Gövde Ağzı                                        : Dişli
Besleme Gerilimi                                : 220 V / 50 Hz
Çıkış pH Değeri                                  : 2-4
Mineral Cinsi                                      : 3xquartz+ Süper Resin

MODEL İSMİ
GÜNLÜK MAX. KAPASİTE
DEBİ m³/saat
GİRİŞ-ÇIKIŞ
YAKLAŞIK MONTAJ EBATI
KİMYASAL DEPOSU HACMİ
SUPER DI 150
7 m³/gün
1,8 m³/saat
1”
Ç 120 X Y 160 cm
100x2 litre
SUPER DI 210
9 m³/gün
2,1 m³/saat
1”
Ç 150 X Y 160 cm
100x2 litre
SUPER DI 300
13 m³/gün
3,3 m³/saat
1”
Ç 150 X Y 190 cm
100x2 litre
SUPER DI 375
18 m³/gün
4,1 m³/saat
1”
Ç 1700 X Y 190 cm
200x2 litre
SUPER DI 600
27 m³/gün
4,4 m³/saat
1”
Ç 200 X Y 190 cm
300x2 litre
GİRİŞ TDS 250 < OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR.
FARKLI KAPASİTELER İÇİN TEMASA GEÇİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder

...

Yasal Uyarı

Bu site marka bağımsız bilgilendirme amaçlı açılmıştır. Sitede kesinlikle satış yoktur ve talep edilemez. Bilgilendirme amaçlıdır. Lütfen ürünleri satış noktalarından temin ediniz. Teşekkürler. Sitemizde Türkiye'de bulunan Su Arıtmalar ile Su Arıtma SistemiYönetmeliğine göre T.C. sağlık Bakanlığından Su Arıtma Sistemi İzni Alanların listesi illere göre düzenlenmiş,bu tesislerdehangi ürünlerin olduğu belirtilmiştir. Türkiye'de bulunan Su Arıtmalar hakkında bilgi almak için bu sayfanın sağındaki ilgili ili tıklayınız, T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı tesisler ilebu tesislerde ürünler hakkında bilgi almak için yine bu sayfanın solundaki İli/illeri tıklayınız Örneğin : Çanakkale İlindeki su arıtma firmaları hakkında bilgi almak istiyorsanız Bu sayfanın sol tarafındaki İllere Göre Türkiye Su Arıtmaları Başlığı altındaki "Canakkale Su Arıtma"sı nı , Çanakkale İlinde TC. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı Su arıtma tesisleri, firmaları ve tesislerde ürünler hakkında bilgi almakiçin bu sayfanın solunda yer alan "Canakkale Su Arıtma " sına ıklayınız. Etkin bir su arıtması, konu ile ilgili uzman doktorun veya resmi su arıtma firmasının yönlendirmesi ve yetkili doktorun gözetiminde yapılmalıdır.

Reverse Osmosis Arıtma Video DEMO

           
 
 
 
 
Copyright © Su Arıtma